Ga naar de inhoud

Voedselverspilling & armoede

Free frozen vegetable scraps for broth

verspilling

Eén derde deel van al het geproduceerde voedsel wordt niet gegeten. Wereldwijd gaat het jaarlijks om 1,3 miljard ton verspild voedsel. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom niet al het geproduceerde voedsel op je bord belandt. Dit kan te maken hebben met overschot, producten die voorbij de THT-datum zijn of producten die niet aan de eisen voldoen om – bijvoorbeeld – in de supermarkt terecht te komen. 

armoede

Momenteel leven 783 miljoen mensen op aarde in hongersnood. Dit komt neer op 1 op de 10 mensen wereldwijd. Daar bovenop heeft bijna 30% van de wereldbevolking regelmatig te kampen met onvoldoende voedsel. Meer dan 3,1 miljard mensen kunnen zich geen gezonde voeding veroorloven. Wereldwijd hebben 148 miljoen kinderen onder de 5 jaar een groeiachterstand door ondervoeding.

De cijfers

Dit zijn allemaal cijfers uit een recent onderzoek van de VN.

  1. In Nederland leven 1 miljoen mensen nu al onder de armoedegrens, waarvan volgens de Voedselbank de helft regelmatig écht honger heeft.
  2. Aan de ene kant wordt er dus eten weggegooid, omdat het te veel of niet mooi genoeg zou zijn. Echter liegen de cijfers er niet om.

Maak hierin het verschil en koop onze box met dergelijke producten. Woon je alleen en is het te veel voor jou? Hoe mooi is het als je dit met een buur, vriend, collega of familielid kunt delen. Nóg mooier is het als je dit deelt met iemand die niet in de mogelijkheid is om zelf gezonde voeding te kopen!

Bronnen: